Uczta smaków z Podlasia

Fasolka po bretońsku

Jak sama nazwa wskazuje, danie ma swój rodowód we Francji, lecz od kiedy podbiło kubki smakowe Polaków, zostało tu na dłużej. Fasolka z dodatkiem mięsa w aromatycznym pomidorowym sosie często gości także na polskich stołach. Czy na Twoim też?

Składniki: woda, fasola min 35%, kiełbasa (mięso wieprzowe 91%, sól, skrobia ziemniaczana, pieprz, majeranek, substancja konserwująca azotyn sodu), cebula, smalec, mąka pszenna, koncentrat pomidorowy, cukier, zagęstnik skrobia kukurydziana modyfikowana, sól, mieszanka przypraw zawierająca: seler, hydrolizat soi.

powrót
Fasolka po bretońsku informacje o produkcie

Uczta
Mrożona

Flaki po warszawsku Flaki po warszawsku

Uczta
Mrożona

Flaki krojone Flaki krojone

Uczta
Mrożona

Pielmieni Pielmieni

Uczta
Mrożona

Kartacze tradycyjne Kartacze tradycyjne

Podlasie

kraina jezior